Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρισμα ΝΔ: Το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ

Πόρισμα ΝΔ: Το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ

Στη διαπίστωση ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στη διαπίστωση ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Η πλειοψηφία της Επιτροπής, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα για την τυχόν παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Και πράγματι πώς θα μπορούσε να κρίνει διαφορετικά, αφού ουδόλως και σε οποιοδήποτε επίπεδο προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην δανειοδότηση αυτή και ουδέν αποδεικτικό στοιχείο εισεφέρθη προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής θα μπορούσε να είναι μία μόνο φράση: Δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για όλα τα υπόλοιπα, για τυχόν παραβάσεις του τραπεζικού δικαίου, για παράνομες πράξεις των οργάνων των διοικήσεων των τραπεζών, αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας και η εποπτική αρχή».

Σύμφωνα με την θέση της ΝΔ «ένας ακόμη μύθος του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, αφού η Εξεταστική Επιτροπή ανέδειξε μία ακόμη αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα: ο κλάδος των Μ.Μ.Ε. δανειοδοτήθηκε λιγότερο σχετικά με άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα δάνεια άλλων επιχειρήσεων και το γεγονός της ενδεχόμενης ύπαρξης ορισμένων δανείων που είχαν χορηγηθεί κατά παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού, χωρίς όμως την παρέμβαση πολιτικών προσώπων, ήταν ήδη γνωστό πριν την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής αφού σε ορισμένες περιπτώσεις προϋφίστατο, δικαστική διερεύνησή τους».

Έτσι, διαπιστώνεται ότι «μη υφισταμένης της ηθικής αυτουργίας των πολιτικών, δεν επαληθεύεται το τρίγωνο της αμαρτίας και ακυρώνεται η θεωρία τηςΑριστεράς και επομένως και αυτή η θεωρία αποκτά τη θέση της στο πάνθεον των φληναφημάτων της Αριστεράς μαζί με το σκίσιμο των μνημονίων, την μονομερή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καθώς και την επίλυση της φοροδιαφυγής από την λίστα Λαγκάρντ κ.ά. και όλων εκείνων των θεμελιωδών μύθων που εξέθρεψαν το τέρας του λαϊκισμού στην Ελλάδα».

Αντιθέτως, κατά το πόρισμα της ΝΔ, «προέκυψαν ευθύνες άλλων πολιτικών προσώπων που προφανώς δεν ήταν στην αρχική σκέψη, όσων είχαν την πρωτοβουλία για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής». Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

1. «Προέκυψε ότι μέτοχος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι η offshore εταιρεία με την επωνυμία “THE ATLAS CYPRUS INTERNATIOΝAL TRUST” της οποίας τον πραγματικό ιδιοκτήτη, αλλά και την προέλευση των χρημάτων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν».

2. «Προέκυψε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με την από 14/12/2010 επιστολή του προς την ΕΤΕ, ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων Τραπεζικού δανεισμού, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το παράνομο του αιτήματός του, καθώς δεν πληρούσε τα σχετικά χρηματοοικονομικά κριτήρια».

3. «Προέκυψε ότι αν η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση (στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής). Σε περίπτωση δε αύξησης κεφαλαίου, το μεγαλύτερο μέρος αυτής θα πρέπει να καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως ήδη καθυστερεί την πληρωμή των δόσεων του δανείου του προς τις Τράπεζες».

4. «Προέκυψε ότι κατά το παρελθόν, έχει γίνει “κούρεμα” του χρέους της εφημερίδας ΑΥΓΗ από τραπεζικό ίδρυμα υπό αδιαφανείς διαδικασίες».

5. «Προέκυψε ότι το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, “κουρεύτηκε” σε ποσοστό 60%».

6. «Προέκυψε ότι το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο, χωρίς να είναι γνωστό αν καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, και με μεθόδευση που περιέχει απατηλές παραστάσεις προς τις Τράπεζες, γεγονός που συνέβη ακριβώς γιατί η δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Όπως καταλήγει το πόρισμα της ΝΔ «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επαλήθευση της θεωρίας περί του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής πολιτικής – Μ.Μ.Ε. – τραπεζών». «Στην πράξη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πλευρά του τριγώνου με άμεση επιρροή και σε άμεση διαπλοκή με τις άλλες δύο πλευρές, ήτοι τις τράπεζες και τα Μ.Μ.Ε.. Είναι σε όλους γνωστές οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες, προκειμένου να μην πληρωθεί ούτε καν η μισθοδοσία στους εργαζομένους της τηλεόρασης του MEGA», αναφέρεται.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024