Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Τραμπ τα βάζει με τα ΜΜΕ για το πόσοι ήρθαν στην ορκωμοσία

O Τραμπ τα βάζει με τα ΜΜΕ για το πόσοι ήρθαν στην ορκωμοσία

Μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο του νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα. Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίες κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας.

Μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο του νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίες κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως και αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,την επομένη της ορκωμοσίας αντιπαρέβαλαν δύο φωτογραφίες: Το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 -το δεύτερο ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

Απέναντι σε όλα αυτά αντεπιτέθηκε το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στους ρεπόρτερ να μην γίνει στους καλύτερους τόνους.

«Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθαασμένες» είπε ο εκπρόσωπος Σον Σπάισερ. «Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα» ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση.

Όσον αφορά τη σχέση Τραμπ και ΜΜΕ ο Σπάισερ -ο οποίος, σημειωτέον, δεν δέχθηκε καν ερωτήσεις- ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος στα ΜΜΕ για την ευθύνη που έχουν να «ζητούν το λόγο» από τον Τραμπ, και είμαι εδώ να σας πω ότι αυτό πάει κι από τις δύο, κι εμείς «θα ζητούμε το λόγο» από τα ΜΜΕ».

Και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους άσκησε δριμεία κριτική στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί «με νύχια και με δόντια» εναντίον αυτής της δημοσιογραφικής κάλυψης.

«Τα μέσα ενημέρωσης από την πρώτη ημέρα μιλάνε για την απονομιμοποίηση των εκλογών» είπε ο Πρίμπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday. Κατηγόρησε επίσης τα ΜΜΕ για τις επιθέσεις τους εναντίον του νέου προέδρου λέγοντας: «Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να το ανεχτούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024