
Τσακαλώτος: Δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης μετά το 2018
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα κατηγοριών μέτρων, που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ, επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτησή τους.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα κατηγοριών μέτρων, που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ, επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτησή τους.
Ο υπουργός επισημαίνει ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να περιέχει μια συμφωνία-πακέτο για τα δημοσιονομικά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup υπογραμμίζει πως «κανένας δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015» και επαναλαμβάνει πως το 1% του πλεονάσματος θα πρέπει να πάει για μείωση φόρων και εισφορών.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαναγγέλλει τη σταδιακή υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση μηχανημάτων POS σε 200.000 επαγγελματίες.
Παράλληλα, προαναγγέλλει πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, που σε συνδυασμό με το περιουσιολόγιο θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.
Ο υπουργός Οικονομικών αναλύει και τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι από την έως τώρα εμπειρία του δεν έχει πειστεί απολύτως ότι οι συζητήσεις πηγάζουν από την εγκυρότητα των οικονομικών επιχειρημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Στο στόχαστρο ο Π. Μαρινάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Διαστρεβλώνει τη θέση μας»
- Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη μεταβίβαση εισιτηρίων διαρκείας
- Παντελής Παντελίδης: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του
- Ειδική άδεια μητρότητας: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Η διαδικασία
- Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: «Ο Αλλάχ με διέταξε» είπε ο δράστης που τραυμάτισε τρεις γυναίκες
