Έξω από τη Βουλή εκατοντάδες πυροσβέστες
Στη Βουλή έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες πυροσβέστες που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Ευαγγελισμού, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ). «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθήσουμε σαν θεατές το δυσοίωνο μέλλον μας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας» αναφέρουν οι πυροσβέστες, που ζητούν προσλήψεις, ομογενοποίηση του προσωπικού και αναβάθμισή του με εφαρμογή σύγχρονου βαθμολογίου.
Στη Βουλή έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες πυροσβέστες που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Ευαγγελισμού, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΥΠΣ παρέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι και να παρακολουθήσουμε σαν θεατές το δυσοίωνο μέλλον μας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας» σημειώνει η Ομοσπονδία.
Όπως αναφέρει, «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, από ομογενοποίηση του προσωπικού του, από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δη μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας.
»Η κατανομή γίνεται κάθε χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων και την περιφορά των συναδέλφων ανά το πανελλήνιο με συνεχείς μεταθέσεις και μετακινήσεις για πολλά χρόνια!» αναφέρει η ΠΟΕΥΠΣ.
«Μόνο με δυναμική φυσική παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Ας καταλάβει η ηγεσία μας ότι οι πυροσβέστες δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες και άβουλα όντα. Αυθαιρεσίες, αλαζονικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις και συμπεριφορές δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν! Ας μην ξεχνούν ότι ‘όποιος σπέρνει ανέμους, στο τέλος θερίζει θύελλες’!» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.
Την πλήρη υποστήριξή τους «στο δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών, να σεβαστεί η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και να μην προχωρήσει στο ξεσπίτωμα χιλιάδων συναδέλφων» εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442