Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Λεπέν, Φιγιόν, Μακρόν θέλουν οι Γάλλοι για πρόεδρο, άφαντοι οι Σοσιαλιστές

Παγιώνεται η τάση που έδειχναν εδώ και καιρό τα γκάλοπ στη Γαλλία καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές κάλπες: Νέα δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο εμφανίζει την Λεπέν του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου, τον Φιγιόν της Δεξιάς και τον ανεξάρτητο Μακρόν -με αυτήν τη σειρά...- στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων. Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές μάλιστα (που ξεκινούν τη «διαλογή» υποψηφίων το Σαββατοκύριακο) βρίσκονται στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Μελανσόν.

Παγιώνεται η τάση που έδειχναν εδώ και καιρό τα γκάλοπ στη Γαλλία καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές κάλπες: Νέα δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο εμφανίζει την Λεπέν του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου, τον Φιγιόν της Δεξιάς και τον ανεξάρτητο Μακρόν -με αυτήν τη σειρά…- στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές μάλιστα (που ξεκινούν τη «διαλογή» υποψηφίων το Σαββατοκύριακο) βρίσκονται στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Μελανσόν.

H νέα δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την Monde, για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε από το Ceviprof.

Στο ερώτημα για την ψήφο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται πρώτη, στην περιοχή μεταξύ 26% και 25%.

Δεύτερος εμφανίζεται ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος του δεξιού στρατοπέδου, μεταξύ 25% και 23%. Τρίτος εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν -πρώην συνεργάτης του απερχόμενου Φρανσουά Ολάντ που κατεβαίνει ανεξάρτητα- στην περιοχή μεταξύ 20% και 17%.

Τον πολιτικό σεισμό που έχει συντελεστεί στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια δείχνει η συνέχεια: Ακολουθεί ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν (στην περιοχή 15% με 14%) και μόλις στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο οποιοσδήποτε υποψήφιος των -κυβερνώντων σήμερα- Σοσιαλιστών.

Τα ποσοστά διαφοροποιούνται αναλόγως του ποιους από τους τρεις ισχυρότερους υποψηφίους επικρατήσει στους Σοσιαλιστές, όμως σε κάθε περίπτωση η απόσταση από τον Μελανσόν της τέταρτης θέσης βρίσκεται μεταξύ πέντε και επτά μονάδων.

Η δημοσκόπηση δεν εξετάζει το δεύτερο γύρο. Όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις ωστόσο εμφανίζουν την Μαρίν Λεπέν να χάνει απέναντι σε όποιον βρεθεί απέναντί της -στα περισσότερα σενάρια τον Φιγιόν, σε ορισμένα ακόμη και τον Μακρόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024