
Παραμονή για άλλα δύο χρόνια δίνει η Ρωσία στον Σνόουντεν
Για άλλα δύο χρόνια παρέτεινε η Ρωσία την άδεια παραμονής του Έντουαρντ Σνόουντεν -ο οποίος βρισκόταν πίσω από τις αποκαλύψεις για τα προγράμματα της NSA- σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση του Ομπάμα για «άφεση» στην Τσέλσι Μάνινγκ του Wikileaks.
Για άλλα δύο χρόνια παρέτεινε η Ρωσία την άδεια παραμονής του Έντουαρντ Σνόουντεν -ο οποίος βρισκόταν πίσω από τις αποκαλύψεις για τα προγράμματα της NSA- σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση του Ομπάμα για «άφεση» στην Τσέλσι Μάνινγκ του Wikileaks.
Tη ρωσική απόφαση για παράταση στον Σνόουντεν ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Η παραμονή του Σνόουντεν στη Ρωσία παρατάθηκε για μία διετία» έγραψε στο Facebook.
O Σνόουντεν, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στη Ρωσία από το 2013, οπότε και αρχικά είχε «αποκλειστεί» στο αεροδρόμιο της Μόσχας καθώς οι ΗΠΑ ζητούσαν τη σύλληψή του για το ρόλο στη διαρροή εγγράφων από προγράμματα παρακολούθησης αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Η Τσέλσι Μάνινγκ, ο Τζούλιαν Άσανζ (ιδρυτής του Wikileaks, ο οποίος είχε προσφέρει την παράδοσή του αν απελευθερωνόταν η Μάνινγκ) και ο Σνόουντεν ήταν η «τριάδα» των προσώπων που στην παγκόσμια κοινή γνώμη θεωρούνται οι πιο προβεβλημένοι «whistleblowers» για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

