Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με Κώστα Γαβρά ξεκινά το Hellas Filmbox Berlin

Με Κώστα Γαβρά ξεκινά το Hellas Filmbox Berlin

...

Το Hellas Filmbox Berlin ξεκινά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και η Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει ένα ωριαίο πρόγραμμα με μουσική, χαιρετισμούς, αλλά και εκπλήξεις. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «Αμήν» του Κώστα Γαβρά.

Με 190 αιτήσεις και πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνολικά 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές – συμπαραγωγές, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon.

Το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου τιμά φέτος με την παρουσία του ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης έλληνας δημιουργός, Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα βραβευθεί στην Τελετή Έναρξης για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τον κινηματογράφο.

Στην τελετή Έναρξης πρόκειται να παρευρεθούν η ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επίτιμος καλεσμένος Κώστα Γαβράς. Ακόμη, οι γερμανοί ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ούλριχ Τουκούρ και Ρολφ Χόχουτ, ο γερμανός ηθοποιός Αντρέ Μ. Χένικε, o διάσημος ελβετός σκηνοθέτης Ντάνι Λεβί, η τουρκάλα σκηνοθέτιδα του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy, η ηθοποιός και μουσικός Μόνικα Ρέγιες.

Από τους σκηνοθέτες του προγράμματος, μεταξύ άλλων, παρόντες θα είναι οι: Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Max Geilke, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, από τις 14.00 ως τις 17.00, πρόκειται να πραγματοποιήσει mastercalss Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Χορός, Λόγος, Μέλος, Όρχησις». Το masterclass θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ ΕΔΩ.

Το in.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Hellas Filmbox Berlin

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024