Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις αρχές Φεβρουαρίου επιστρέφει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Στις αρχές Φεβρουαρίου επιστρέφει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

...

Έρχεται το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου ΑθήναςAIDFF, από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Αλκυονίς και Στούντιο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περισσότερες από 150 ταινίες από 30 χώρες, σε όλες τις κατηγορίες: μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους,video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ, ενώ 60 από αυτέςκάνουν την ελληνική τους πρεμιέρα.

Επίσης, το Φεστιβάλ διοργανώνει αφιερώματα σε νέους Ισπανούς και Ιρανούς σκηνοθέτες, όπως και σε σπουδαστές του αγγλικού πανεπιστημίου Edge Hill University, με ταινίες ειδικά γυρισμένες για το Φεστιβάλ, που από φέτος τις εντάσσει στο διαγωνιστικό του τμήμα και στην κατηγορία «Σπουδαστικό – Νέοι σκηνοθέτες».

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα του Φεστιβάλ στοχεύει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των θεατών, με ταινίες πρώτης προβολής, για το περιβάλλον,μέσα από τα πιο απρόσιτα και άγνωστα οικοσυστήματα, όπως αυτό των γερανών στους παγωμένους σκανδιναβικούς βαλτότοπους, την ανεξάντλητη ποικιλία φρύνων και βατράχων στο Εκουαδόρ ή το ασυνήθιστο περιβάλλον των τυρφώνων ανά τον κόσμο κ.α.

Τις ειδικές αυτές προβολές πλαισιώνουν συζητήσεις για τον ρόλο των ταινιών-ντοκιμαντέρ στη διάδοση των περιβαλλοντικών επιστημών, ερευνών και ανακαλύψεων και εργαστήριο με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη δύναμη των νέων μέσων παραγωγής και διακίνησης».

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η είσοδος στις προβολές στα εργαστήρια και στις συζητήσεις είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά τοπρόγραμμα στον ιστότοπο του φεστιβάλ: http://www.aidff.com/

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024