Βούτσης: Κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού οι δηλώσεις Σόιμπλε
«Πρόκειται για μια κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού, στην οποία διαδραματίζει πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό ρόλο κάθε καθυστέρηση από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων και ειδικά από την πλευρά του κ. Σόιμπλε» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού.
«Πρόκειται για μια κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού, στην οποία διαδραματίζει πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό ρόλο κάθε καθυστέρηση από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων και ειδικά από την πλευρά του κ. Σόιμπλε» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» και αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Βερολίνου ότι ο ΕSM θα μπορούσε να αναλάβει τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος, χωρίς να είναι αναγκαία η παράταση της συμμετοχής του ΔΝΤ, εξήγησε:
«Είναι θετική η κίνηση υπό την έννοια ότι μπορεί να ξεκαθαριστεί το τοπίο, όπως έπρεπε να έχει συμβεί από τον Νοέμβριο» είπε ο κ. Βούτσης, συνδέοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού με δύο παραμέτρους.
Η πρώτη είναι η γενική αναμονή εν όψει της ανάληψης προεδρικών καθηκόντων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ. Το τοπίο αλλάζει εάν στις ΗΠΑ επικρατήσει η αντίληψη ότι επιβάλλεται μικρότερη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
» Εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν με το 17% που έχουν στο ΔΝΤ και το ίδιο κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες ευλόγως δεν θέλουν τέτοια ανάμειξη, τα πράγματα αλλάζουν. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν αρχές Φεβρουαρίου.
» Η δεύτερη παράμετρος είναι η διάθεση Σόιμπλε να καθησυχάσει κύκλους μέσα στην ίδια τη Γερμανία, οι οποίοι δεν θα ήθελαν την περιπέτεια ενός νέου προγράμματος.»
Για τον κ. Βούτση η εξέλιξη δείχνει πως αποδίδει η πολιτική της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442