Τουρκία: Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ειρηνική, ενωμένη Συρία με τον Άσαντ
Η Άγκυρα συνεχίζει να πιστεύει ότι μία ενωμένη και ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα συνεχίζει να πιστεύει ότι μία ενωμένη και ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η θέση μας σχετικά με τον Άσαντ είναι ξεκάθαρη. Δεν πιστεύουμε ότι μία ενωμένη, ειρηνική Συρία θα είναι δυνατό να υπάρξει με τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία. Ωστόσο θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες στην Αστάνα, θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Καλίν ανέφερε ότι οι συγκρούσεις στο πεδίο έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Απασφάλισε» ο Ιμπραΐμοβιτς: «Γιατί τέτοιο σπρώξιμο σε Ρονάλντο και Πορτογαλία;»
- Ρόδος: Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό όχημα
- Μονακό: Γυναίκα μεταμφιεσμένη σε άντρα, ύποπτη για την έκρηξη βόμβας – Πώς κατάφερε να διαφύγει
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται την αγαπημένη του Κάτια – Πότε και πού θα γίνει ο γάμος
- Χιλιάδες οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ευρώπη – Ο προσωρινός απολογισμός θα αυξηθεί
- Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες ειδικών, μουσικών μαθημάτων και βαθμοί στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ
- Το νέο Προεδρείο του και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εξέλεξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
- ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθεί άμεσα η παρακολούθηση Κούλογλου με το Pegasus – Να σταματήσει η συγκάλυψη από τη ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442