
Την κορυφή της Samsung αγγίζει το σκάνδαλο διαφθοράς στη Νότιο Κορέα
Μετά από μία εξοντωτική ανάκριση 22 ωρών, ο επικεφαλής της Samsung έφυγε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Νότιο Κορέα για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί να ρίξει ακόμη και την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκουν-Χιέ, και περιμένει να μάθει εάν σε βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η εισαγγελία ερευνά εάν ο όμιλος διοχέτευσε περίπου 25 εκατ. δολ. σε ιδρύματα φίλης της Παρκ, με αντάλλαγμα υποστήριξη σε σχέδιο συγχωνεύσεων.
Μετά από μία εξοντωτική ανάκριση 22 ωρών, ο επικεφαλής της Samsung έφυγε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Νότιο Κορέα για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί να ρίξει ακόμη και την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκουν-Χιέ, και περιμένει να μάθει εάν σε βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Η εισαγγελία ερευνά εάν ο όμιλος διοχέτευσε περίπου 25 εκατ. δολ. σε ιδρύματα φίλης της Παρκ, με αντάλλαγμα υποστήριξη σε σχέδιο συγχωνεύσεων.
Ο ειδικός εισαγγελέας τελείωσε την Παρασκεύη την ανάκριση του επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι στη Σεούλ. Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης.
Ο 48χρονος Λι είχε προηγουμένως θεωρηθεί ύποπτος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της ψευδορκίας.
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας ανάκρισης, ο Λι δεν κοιμήθηκε ενώ του δόθηκε ένα γεύμα αξίας πέντε δολαρίων.
Ο Λι έχει περιουσία 6,2 δισ. δολαρίων και ηγείται του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, ενώ αποχώρησε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στα νότια της Σεούλ, σήμερα το πρωί.
Ο Λι ανακρίθηκε από δύο εισαγγελείς, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, καθώς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε, έξω από το γραφείο των εισαγγελέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
