
Η ΕΚΤ μείωσε κι άλλο το όριο του έκτακτου ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά στα 46,5 δισ. ευρώ. Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,2 δισ. ευρώ «αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» ανέφερε η ΤτΕ.
Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά στα 46,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,2 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» ανέφερε η ΤτΕ.
Το νέο όριο ισχύει μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

