Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ για το Κυπριακό

Ενώ στη Γενεύη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυρπιακή διοίκηση τμήμα να καταλαμβάνει το 28,2% των εδαφών του νησιού, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Κυπριακό. Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ώς τώρα ενδείξεις, η διάσκεψη της Γενεύης.

Ενώ στη Γενεύη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυρπιακή διοίκηση τμήμα να καταλαμβάνει το 28,2% των εδαφών του νησιού, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το Κυπριακό.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση λίγες ώρες πριν από την πολυμερή, η διάσκεψη της Γενεύης πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών (Κοτζιάς – Τσαβούσογλου), καθώς ούτε ο έλληνας πρωθυπουργός ούτε ο τούρκος πρόεδρος μεταβαίνουν στην ελβετική πόλη.

Η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί ουσιαστικά στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, από τον Ζαν Κλοντ Γιούνερ, αν και όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς θα έχει ρόλο παρατηρητή.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση, που να συνάδει και με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίστηκε παράλληλα ο κρίσιμος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις και η σημασία που θα έχει η επίλυση του ζητήματος για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024