
Στην τουρκική Εθνοσυνέλευση η αναθεώρηση του Συντάγματος
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πακέτο των τροποποιήσεων έχει ήδη περιοριστεί σε 18 άρθρα, έπειτα από συμφωνία του κόμματος των Εθνικιστών και του κυβερνώντος κόμματος.
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πακέτο των τροποποιήσεων έχει ήδη περιοριστεί σε 18 άρθρα, έπειτα από συμφωνία του κόμματος των Εθνικιστών και του κυβερνώντος κόμματος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση και το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι από σήμερα θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει το προεδρικό σύστημα που φέρνει η αναθεώρηση.
Έτσι αναμένεται οι επόμενες μέρες στην τουρκική εθνοσυνέλευση να έχουν ένταση και αντιπαραθέσεις.
Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί η κυβέρνηση, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 24 Ιανουαρίου και, αν η τροπολογία αποσπάσει τουλάχιστον 330 ψήφους, το νέο Σύνταγμα θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα στις αρχές Απριλίου.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαθέτει 317 έδρες και το κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 39. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα έχουν και περιθώριο για απώλειες ψήφων για να επιτύχουν το όριο των 330.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της βροχερής Κυριακής
