Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ευρωομάδα των Φιλελεύθερων κλείνει την πόρτα στον Γκρίλο

Η ευρωομάδα των Φιλελεύθερων κλείνει την πόρτα στον Γκρίλο

Η προσπάθεια του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δεν αναμένεται τελικά να καρποφορήσει. Η Ansa μεταδίδει δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας Γκι Φερχόφσταντ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για να προαχθεί μια πολιτική ατζέντα που να μεταρρυθμίζει την Ευρώπη» στο M5S και «δεν υπάρχει επαρκές κοινό έδαφος για να γίνει δεκτό το αίτημα να ενταχθεί στην ομάδα».

Η προσπάθεια του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δεν αναμένεται τελικά να καρποφορήσει, γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa μεταδίδει δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας Γκι Φερχόφσαντ σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για να προαχθεί μια πολιτική ατζέντα που να μεταρρυθμίζει την Ευρώπη» στο M5S και «δεν υπάρχει επαρκές κοινό έδαφος για να γίνει δεκτό το αίτημα του Κινήματος Πέντε Αστέρων να ενταχθεί στην ομάδα».

Για τον Γκι Φερχόφσταντ «παραμένουν διαφορές σε ευρωπαϊκά θέματα-κλειδιά».

Ήδη πάντως 40.654 μέλη του M5S, τα οποία πήραν μέρος στην ψηφοφορία που οργανώθηκε μέσω Διαδικτύου και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, είχαν εγκρίνει την «μετακόμιση» από την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών στην ομάδα των Φιλελευθέρων.

Κατά πληροφορίες μέρους των ιταλικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, ήδη στις 4 Ιανουαρίου το M5S και η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της οποίας ηγείται ο Γκι Φερχόφσταντ είχαν συμφωνήσει την συγκεκριμένη συνεργασία, που θα βασιζόταν στις αξίες της ελευθερίας, της διαφάνειας και της ισότητας και με στόχο την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Τελικά, όμως, η ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δείχνει να μην επιθυμεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα πολλά μέλη των M5S πλέον εκφράζουν επιφυλάξεις, φοβούμενα ότι η κοινή συμπόρευση με την Συμμαχία των Φιλελευθέρων θα μπορούσε να αλλάξει την βασική πολιτική φυσιογνωμία του κινήματός τους.

«Προκαλέσαμε σοβαρούς τριγμούς στο σύστημα, κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Η καθεστηκυία τάξη αποφάσισε να εμποδίσει την είσοδο του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κίνηση αυτή θα μας επέτρεπε να εφαρμόσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο το πρόγραμμά μας» ανέφερε ο Μπέπε Γκρίλο μέσω Διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024