Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στα Πηγάδια, 2-0 τη Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στα Πηγάδια, 2-0 τη Ξάνθη

Με γκολ από τους επανακάμψαντες εντυπωσιακά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού Ιντέγε (38΄) και Μιλιβόγεβιτς (89΄) οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους στο πρωτάθλημα, περνώντας νικηφόρα από τα Πηγάδια με 2-0 απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ό λεπτό των Λισγάρα και Σεμπά. Παράλληλα, η πειραϊκή ομάδα διέκοψε το σερί των 11 παιχνιδιών που παρέμεναν αήττητοι οι Ακρίτες.

Με γκολ από τους επανακάμψαντες εντυπωσιακά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού Ιντέγε (38΄) και Μιλιβόγεβιτς (89΄) οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους στο πρωτάθλημα, περνώντας νικηφόρα από τα Πηγάδια με 2-0 απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη.

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ό λεπτό των Λισγάρα και Σεμπά. Παράλληλα, η πειραϊκή ομάδα διέκοψε το σερί των 11 παιχνιδιών που παρέμεναν αήττητοι οι Ακρίτες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, απέναντι σε μια ομάδα που κατά τη συνήθη τακτική της περίμενε τον αντίπαλο ψάχνοντας για άδειους χώρους. Στο 6΄ ο Μαρτίνς σούταρε άστοχα με καλές προϋποθέσεις, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ιντέγε πήρε την πάσα του Φορτούνη στην περιοχή και αριστερά, αλλά να πασάρει στον Μαρίν που βρισκόταν απέναντι σε άδεια εστία προτίμησε να τελειώσει τη φάση ο ίδιος και αστόχησε.

Στο 9΄ ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ιντέγε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Χατζητερζόγλου αλλά ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε «παίζετε». Η ακριτική ομάδα απείλησε στο 17΄ με την κεφαλιά του Γιουνές (σε εκτέλεση κόρνερ) να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να χάσει διπλή ευκαιρία στο επόμενο λεπτό ο Βιάνα, όταν επίσης σε εκτέλεση κόρνερ σούταρε δύο φορές στα σώματα των αμυντικών.

Με την κατοχή στο 73% – 27% για τον Ολυμπιακό το γκολ του Ιντέγε στο 38ο λεπτό μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Στο σημείο εκείνο ο Μιλιβόγεβιτς σέντραρε για τον Σεμπά, ο Λισγάρας μπήκε στη φάση για να αποκρούσει, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Νιγηριανός επιθετικός με «ξερό» αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ στα Πηγάδια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε πάντως με μια καλή στιγμή για την Ξάνθη, όταν στο 45΄ το τεχνικό σουτ του Γιουνές πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Στο 57ο λεπτό ο Λισγάρας πήγε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, όταν έκανε ένα πολύ άσχημο φάουλ πηγαίνοντας σκόπιμα με τις τάπες στο γόνατο του Σεμπά, που είχε ήδη διώξει την μπάλα όταν δέχθηκε το χτύπημα. Ο Βραζιλιάνος έπεσε σφαδάζοντας, στον αγωνιστικό χώρο δημιουργήθηκε «κομφούζιο» μεταξύ των παικτών και τελικά ο Μάνταλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης, αλλά και στον Σεμπά για τη μετέπειτα αντίδρασή του.

Μετά τις αποβολές η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και την κυκλοφορία του αγώνα, η Ξάνθη προσπάθησε να ανέβει μέτρα αλλά δεν δημιουργήθηκε ούτε μία ευκαιρία ως τη λήξη.

Εξαίρεση, βεβαίως, η φάση του δεύτερου γκολ, που σημείωσε με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μιλιβόγεβιτς, σημειώνοντας το πέμπτο εφετινό γκολ του στη Λίγκα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε στους 37 βαθμούς σε 14 αγώνες και απέχει 12 από Ξάνθη και Πανιώνιο που ακολουθούν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Σταύρος Μάνταλος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 60΄ Λισγάρας – 60΄ Σεμπά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιουνές – Μποτία

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71΄ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82΄ Ορφανίδης), Ουάλας (74΄ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (84΄ Ανδρούτσος), Μαρίν (66΄ Μανθάτης), Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς (90΄+2 Μπουχαλάκης), Βιάνα, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024