Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Αιγίου

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Πατρών στο ύψος του Αιγίου

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της χιονόπτωσης. Δεκάδες οδηγοί παρέμεναν το απόγευμα εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε τη διέλευση των οχημάτων.

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα, η εθνική οδός Αθηνών – Πατρών είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω χιονιού. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία».

Εκατοντάδες οδηγοί παρέμεναν το απόγευμα εγκλωβισμένοι στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε τη διέλευση των οχημάτων, παρά τις ρίψεις αλατιού και τις προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Η πυροσβεστική έχει διαθέσει 15 οχήματα στην εθνική οδό Ακράτας – Πατρώνκαι επεμβαίνει για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Μεγάλη είναι η κίνηση και στην παλαιά εθνική οδό και τα οχήματα κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος συγκάλεσε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας για να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία και να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Νωρίτερα, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων υπήρξε και μεταξύ Ακράτας και Αιγίου, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα τμήμα του δρόμου να παραμένει κλειστό και να δημιουργηθεί ουρά οχημάτων που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο.

Η «Ολυμπία Οδός» κάνει λόγο για «δύο συμβάντα με «δίπλωμα» νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν».

Οι οδηγοί καλούνται «ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας».

Στο μεταξύ, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα και γίνεται εκτροπή των οχημάτων, μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου- Λιδορικίου, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την τοπική κοινότητα Παλαιόπυργου προς Πλάτανο και από τη θέση Χάνι Φσουλά προς Άνω Χώρα.

Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού στη διασταύρωση Νερομάνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024