
Συνελήφθη στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, διοικητή του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στον πόλεμο του 1998-1999, βάσει εντάλματος της Σερβίας.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, διοικητή του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στον πόλεμο του 1998-1999, βάσει εντάλματος της Σερβίας.
Η Σερβία θεωρεί τον Χαραντινάι εγκληματία πολέμου για το ρόλο του στην εξέγερση ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.
Ο Χαραντινάι υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ 2004-2005. Δικάστηκε και αθωώθηκε δύο φορές για εγκλήματα πολέμου από δικαστήριο της Χάγης.
Η συνοριακή αστυνομία της Γαλλίας τον συνέλαβε μόλις έφθασε το αεροδρόμιο της Μιλούζ με πτήση από την Πρίστινα.
Τον Ιούνιο 2015 ο Χαραντινάι είχε συλληφθεί από την σλοβενική αστυνομία αλλά απελευθερώθηκε δύο μέρες αργότερα υπό διπλωματική πίεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς


