Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκάμπριελ απέναντι στην Μέρκελ για την γερμανική καγκελαρία

Ο Γκάμπριελ απέναντι στην Μέρκελ για την γερμανική καγκελαρία

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ανώτατες πηγές του κόμματος.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ανώτατες πηγές του κόμματος.

Ο Γκάμπριελ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον «μεγάλο συνασπισμό» του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες την τελευταία τετραετία, είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.

«Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα του Γκάμπριελ για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο» φέρεται να δήλωσε πηγή του κόμματος στο πρακτορείο Reuters.

«Είναι πολύ, πολύ, πολύ υψηλή η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο Γκάμπριελ για την καγκελαρία» ανέφερε έτερη πηγή της εκτελεστικής επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του SPD στις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους από τον Γκάμπριελ σε μια αναμέτρηση με την Μέρκελ.

Αυτό ωστόσο φαντάζει πλέον απίθανο, αφού ο Σουλτς θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ. Ο τελευταίος, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας στις 12 Φεβρουαρίου.

Η δημοτικότητα του 57χρονου Γκάμπριελ στις δημοσκοπήσεις είναι χαμηλότερη από εκείνη της Μέρκελ.

Νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα από τη γερμανική τηλεόραση ARD και το ινστιτούτο Infratest Dimap δίνει ποσοστό 20% στο SPD και 37% στο χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ (CDU/CSU) της Μέρκελ.

Μολονότι το SPD στοχεύει να συγκεντρώσει ποσοστό ικανό ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους ή ενδεχομένως και με τη ριζοσπαστική Αριστερά (Die Linke), οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ο σχηματισμός άλλης μια κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» με την Μέρκελ να διατηρείται στην εξουσία για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024