Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την προσθήκη ότι πρέπει όλοι κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», αφού απέρριψε, ξανά, τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία, με προστατευμένη την κοινωνία.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» δεν συνεπάγεται επέκταση του προγράμματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2018.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, επιτέθηκε εκ νέου στους πρωταγωνιστές του παλαιού πολιτικού συστήματος: θέλει θράσος να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για εξωθεσμικές παρεμβάσεις, είπε, θυμίζοντας τα επιτεύγματα της τελευταίας διετίας στη «μάχη» κατά της διαφθοράς.

Και στο μεγάλο θέμα των ημερών, την κατάσταση στην Τουρκία, παράλληλα με τη «μεγάλη ανησυχία» και τον αποτροπιασμό που εξέφρασε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που αποτυπώνεται και στα δύο ανοιχτά θέματα, το Κυπριακό και το προσφυγικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ