
Τζανακόπουλος για Σόιμπλε: Να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό
Επίθεση στον Β.Σόιμπλε, αλλά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο ίδιος καλεί τον Γερμανό υπουργό να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του και να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό.
Επίθεση στον Β.Σόιμπλε, αλλά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», αφού υπογραμμίζει το «πολύ θετικό κλίμα» και την «αμοιβαία κατανόηση, παρά τις διαφορετικές οπτικές» στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Γερμανίας, συστήνει στον υπουργό Οικονομικών «να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, να μην προσβάλλει ούτε την ελληνική κυβέρνηση ούτε τον πολύπαθο ελληνικό λαό. Να μην επιχειρεί να πολώσει την κατάσταση για εσωτερική κατανάλωση».
Αφού εξηγεί ότι με την επιστολή Τσακαλώτου «η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται σε τίποτε περισσότερο από ό,τι ήδη έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της συμφωνίας του 2015», επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ: «Είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης», υποστηρίζει, καθώς «και η παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους έγινε και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα υλοποιηθούν κανονικά».
Για την αξιολόγηση επισημαίνει ότι «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τεχνικό, καθώς η βασική διαφορά αφορά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»

