Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ δεν θέλει, αντίθετα με τον Ομπάμα, αντίποινα στο «ρωσικό χάκινγκ»

Ο Τραμπ δεν θέλει, αντίθετα με τον Ομπάμα, αντίποινα στο «ρωσικό χάκινγκ»

Παρά τη δικομματική δυσφορία στο Κογκρέσο για τις αναφορές μυστικών υπηρεσιών πως η Ρωσία είχε ρόλο στην προεκλογική κυβερνοεπίθεση με στόχο τους Δημοκρατικούς, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει πως σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε στο ζήτημα να μην δοθεί συνέχεια: Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προαναγγείλει «αντίποινα» σε βάρος της Μόσχας, ο Τραμπ εμφανίζεται αρνητικός σε κυρώσεις λέγοντας πως «πρέπει να το ξεπεράσουμε» με την γενική επισήμανση πως «οι υπολογιστές έχουν κάνει πολύ περίπλοκη τη ζωή μας»...

Παρά τη δικομματική δυσφορία στο Κογκρέσο για τις αναφορές μυστικών υπηρεσιών πως η Ρωσία είχε ρόλο στην προεκλογική κυβερνοεπίθεση με στόχο τους Δημοκρατικούς, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει πως σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε στο ζήτημα να μην δοθεί συνέχεια: Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προαναγγείλει «αντίποινα» σε βάρος της Μόσχας, ο Τραμπ εμφανίζεται αρνητικός σε κυρώσεις λέγοντας πως «πρέπει να το ξεπεράσουμε» με την γενική επισήμανση πως «οι υπολογιστές έχουν κάνει πολύ περίπλοκη τη ζωή μας»…

Προληπτικά αντιδρά και η Μόσχα, που σημειώνει πάντως ότι ο Τραμπ «ίσως» έπαιρνε πίσω ενδεχόμενες κυρώσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Ομπάμα.

To FBI και η CIA έχουν εμφανιστεί πεπεισμένοι πως στην κυβερνοεπίθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα υπήρχε ρωσικός δάκτυλος. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υιοθετήσει ανοικτά αυτήν την θέση, και έχει προαναγγείλει «αντίποινα» -τα οποία σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές αναφορές στην Ουάσινγκτον σκοπεύει να παρουσιάσει την Πέμπτη.

Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, έχουν ταχθεί υπέρ τουλάχιστον της διενέργειας έρευνας. Από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ είχε επανέλθει την Τετάρτη ζητώντας κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο Τραμπ, που πάγια απορρίπτει το ζήτημα, ανέφερε ότι «πρέπει επιτέλους να συνεχίσουμε με τις ζώες μας».

Μιλώντας από τη Φλόριντα (όπου περνά τις διακοπές), ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι «οι υπολογιστές έχουν περιπλέξει πολύ τη ζωή μας».

«Όλη η εποχή των υπολογιστών μας έχει φέρει σε μία κατάσταση που κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει» είπε.

Στην Ουάσινγκτον, η εικόνα που σχηματίζεται από την ενδιάμεση περίοδο μεταξύ Ομπάμα και Τραμπ δεν είναι και η αρμονικότερη, με τον Τραμπ να διαμαρτύρεται για «εμπρηστικά εμπόδια» που του βάζει ο απερχόμενος πρόεδρος -έστω κι αν έπειτα προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

Ρωσία: Απόπειρα διατάραξης συνεργασίας, αλλά θα έρθει ο Τραμπ…

Από τη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «προληπτικά» το ενδεχόμενο αμερικανικών κυρώσεων, χωρίς να κρύβει ότι προσδοκεί σε ακύρωσή τους όταν αναλάβει ο Τραμπ.

«Ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων θα ήταν απόπειρα να διαταραχθεί πιθανή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ» σχολίασε την Πέμπτη το ρωσικό ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το RIA.

Το υπουργείο δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι πιστεύει πως «οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τον Ντόναλντ Τραμπ» όταν αναλάβει καθήκοντα στο τέλος Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024