Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Ντέιβιντ Κάμερον πιθανότατα ο επόμενος γενικός γραμματέας του NATO

O Ντέιβιντ Κάμερον πιθανότατα ο επόμενος γενικός γραμματέας του NATO

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ; Διόλου απίθανο, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές που θέλουν τη βρετανίδα πρωθυπουργό να προτείνει τον προκάτοχό της για να διαδεχτεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ όταν εκείνος αποχωρήσει, το 2018 ή το 2019. Ο βρετανός υπουργός Άμυνας άλλωστε έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βρετανία προτίθεται να παίξει σημαντικότερο ρόλο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία προκειμένου να «αναπληρώσει» την αποχώρησή της από την ΕΕ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ; Διόλου απίθανο, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές που θέλουν τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να προτείνει τον προκάτοχό της για να διαδεχτεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ όταν εκείνος αποχωρήσει, το 2018 ή το 2019. Ο βρετανός υπουργός Άμυνας άλλωστε έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βρετανία προτίθεται να παίξει στο μέλλον σημαντικότερο ρόλο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία προκειμένου να «αναπληρώσει» την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγές του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρουν στην Daily Mail ότι στόχος είναι να αναθέσουν έναν εξέχοντα ρόλο στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο μετά το δημοψήφισμα για Brexit.

«Πρέπει να βρούμε έναν ρόλο για τον Κάμερον. Έχει προσφέρει τόσα πολλά», δήλωσε χαρακτηριστικά βρετανός υπουργός.

Ο ίδιος ο Κάμερον φέρεται να ενδιαφέρεται πολύ για τη συγκεκριμένη θέση, σύμφωνα με ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι ο υποψήφιος διάδοχος του Στόλτενμπεργκ (επίσης πρώην πρωθυπουργός, της Νορβηγίας) θα πρέπει στο εξής να αρχίσει να ασχολείται με τα «σωστά ζητήματα» και να εμφανίζεται σε διάφορα συνέδρια, όπως η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια και το Νταβός.

Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζει ο Independent, για να βρεθεί ο Κάμερον στο τιμόνι του NATO πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έστω και αν τυπικά χρειάζεται τη συναίνεση των 28 μελών-κρατών.

Μ.Β.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024