Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικό: Τίποτα ύποπτο στο φορτίο του τουρκικού πλοίου στην Κω

Λιμενικό: Τίποτα ύποπτο στο φορτίο του τουρκικού πλοίου στην Κω

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το φορτίο και τα χαρτιά των πέντε επιβαινόντων του πλοίου «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε τη Δευτέρα σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κω. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο φορτίο του πλοίου υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός με γεννήτριες και άλλα υλικά.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το φορτίο και τα χαρτιά των πέντε επιβαινόντων του πλοίου «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε τη Δευτέρα σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κω.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στελέχη του προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο επί του πλοίου και όπως διαπίστωσαν δεν μεταφέρει ύποπτο φορτίο, ενώ τα χαρτιά του σκάφους και των πέντε επιβαινόντων ήταν σωστά.

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό αναφέρει ότι ελέχθησαν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων η οποία αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα ενώ δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων – λιπαντικών.

Περαιτέρω, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Κω ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο να επιτευχθεί η αποκόλληση του πλοίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τονίζει το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φορτίο του πλοίου υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός με γεννήτριες και άλλα υλικά.

Νωρίτερα, ωστόσο, διαδικτυακοί τόποι αμυντικού περιεχομένου άφηναν υπόνοιες ότι το πλοίο μετέφερε πυραυλικά συστήματα. Οι πληροφορίες αυτές, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να είναι δυσμενείς.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, νωρίτερα δύτης προσέγγισε το πλοίο, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα, ενώ για ώρες ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν το πλοίο οι λιμενικές αρχές με σκάφος.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου. Για λόγους ασφαλείας, το πλοίο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται έξι τόνοι καύσιμα, έχει δεθεί με κάβο στην ακτή της Λάμπης προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εγκαταλειφθεί γρήγορα από το πλήρωμά του.

Σύμφωνα με δήλωση του καπετάνιου, το πλοίο με τεχνικό εξοπλισμό είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα στην Τουρκία με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε σε αυτό το σημείο.

Από το περιστατικό έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του «Alcatras», ενώ στη θαλάσσια περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024