Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, 92 ετών, που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δώδεκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός «δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα».

Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, 92 ετών, που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δώδεκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα.

Οι γιατροί παρατηρούν μια «έντονη και ανησυχητική πτώση του επιπέδου συνείδησης» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την εξέλιξη της κατάστασής του, είπε στους δημοσιογράφους ο Ζοζέ Μπαράτα.

Ο ίδιος διευκρίνισε κατόπιν ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός «δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα».

Αφού παρουσίασε μια πρόσκαιρη βελτίωση, η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου επιδεινώθηκε σοβαρά το Σάββατο μετά από ένα «οξύ επεισόδιο», η ακριβής φύση του οποίου δεν διευκρινίστηκε.

Ο Σοάρες εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω της «γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του» και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα και ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τον επισκέφθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη οι στενοί συγγενείς του.

Ο Μάριο Σοάρες, ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, ανέλαβε δύο φορές την πρωθυπουργία, ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1986 μέχρι το 1996 ενώ είχε εκλεγεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr