Τρεις υπόπτους που χαρακτηρίζουν μέλη τρομοκρατικού πυρήνα με τον οποίο είχε διασυνδέσεις ο Ανίς Αμρί, δράστης του μακελειού στο Βερολίνο, συνέλαβαν οι Αρχές της Τυνησίας. Μεταξύ τους βρίσκεται και ο 24χρονος ανιψιός του νεκρού Αμρί, στον οποίο ο δράστης μεταξύ άλλων φέρεται να έστελνε χρήματα με σκοπό να τον φέρει στη Γερμανία.

Ο ανιψιός «ομολόγησε ότι ήταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία» σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ανιψιός, που είναι γιος της αδελφής του Άμρι, ομολόγησε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο θείος του ήταν ο «εμίρης» τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται «Ταξιαρχία Άμπου αλ Ουαλαά».

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-27 ετών και ο «τρομοκρατικός πυρήνας» στον οποίο φέρονται να ανήκουν δρα από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Άμρι, στην κεντρική Τυνησία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό