
Γιούνκερ: Η επίθεση στο Βερολίνο δεν είναι λόγος για να κλείσουν τα σύνορα
Η πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Την Παρασκευή ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην ΕΕ το επόμενο έτος».
Ο Φάρατζ υποστήριξε ακόμη σε άλλη ανάρτησή του ότι ο Χώρος Σένγκεν πιθανόν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν ο ύποπτος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι πράγματι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας της Δευτέρας, καθώς αυτό θα σημαίνει πως κατάφερε να ταξιδέψει ανεμπόδιστα μέσω Γαλλίας ως την Ιταλία μετά την επίθεση.
Ο Γιούνκερ δήλωσε στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe ότι οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη και τόνισε ότι είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόσθεσε πάντως ότι χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τεόντοσιτς θα… ζήλευε τον Νίκολα Γιόκιτς
- Τσιτσιπάς – Ρουντ 1-2: Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε (vids)
- Καταναλωτές στα πρόθυρα… πληθωριστικής κρίσης – Τι δείχνει η νέα έρευνα της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη
- Ευρωκοινοβούλιο: Στην Ολομέλεια του Στρασβούργου η έκθεση για το Κράτος Δικαίου – Τα σοβαρά ζητήματα που αναδεικνύει
- Ο Τεντ Μπάντι συνεχίζει να τρομοκρατεί τις ΗΠΑ 37 χρόνια μετά την εκτέλεσή του
- Νέα μπλεξίματα για τον Τέρι Ροζίερ: «Αυτός αναζήτησε τους ανθρώπους που τον δωροδόκησαν»




