Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή, δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα

Τσίπρας: Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή, δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα

Μήνυμα, προς «όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό», να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κρίση και να πράξουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Σόιμπλε, τόνισε πως «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

Μήνυμα, προς «όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό», να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κρίση και να πράξουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Όσοι μας κουνούν το δάχτυλο στο όνομα των συμφωνιών και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελλνικό λαό, θα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους» τόνισε απαντώντας στον Σόιμπλε.

«Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε.

«Όπως είπε και ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας «αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε». Εγώ λέω ότι το έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, στα camps εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι καθημερινά εκεί μια αναμέτρηση με τις κυρίαρχες αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού είτε αυτή είναι η αρχαία ελληνική παράδοση-για να θυμίσω τους ικέτες- είτε είναι η ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι βέβαια όλοι και όλες στην ίδια στάση και αντιμετώπιση. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θέλω όμως να πω πως παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας και το προηγούμενο διάστημα και τώρα στην περίοδο της κρίσης, και εδώ όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις, ραγδαία θα έλεγα στην περίοδο της κρίσης, η κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει σήμερα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η αντίληψη που αξίζει στην παράδοση και τις αξίες του ελληνικού λαού και της ιστορίας του» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα προσπαθεί με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

«Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να παράσχουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι διότι θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα να βρουν προορισμό αλλά η μονομερής κίνηση του κλεισίματος των συνόρων τους έχει εγκλωβίσει εδώ. Θέλω όμως να πω, επίσης, έχουν γίνει και σημαντικές προσπάθειες και ο ρυθμός φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων είναι περίπου 100 θέσεις το μήνα. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αλλά πιστέψτε με, με βάση τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι αξιόλογος ρυθμός. Δεν είναι αξιόλογη όμως η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής» είπε.

Και πρόσθεσε: «Και πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς. Εμείς βέβαια μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν αργότερα ότι η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού δεν αφορούσε τον κ. Σόιμπλε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024