Συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του το «Νήσος Μύκονος»
Στο λιμάνι της Χίου προσέκρουσε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το πλοίο αναχώρησε για το υπόλοπο του ταξιδιού του.
Στο λιμάνι της Χίου προσέκρουσε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Άγιος Κήρυκος-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς.
Η πρόσκρουση σημειώθηκε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, υπό οκτώ μποφόρ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επιβατηγό-οχηματαγωγό υπέστη μικρή ζημιά-βαθούλωμα στη «μπάλα» του, το προεξέχον βολβώδες κομμάτι στην πλώρη του κάτω από την ίσαλο γραμμή που βοηθά στην υδροδυναμική απόδοση του σκάφους.
Στο πλοίο επέβαιναν 86 επιβάτες, αλλά δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
Μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, στο «Νήσος Μύκονος» απαγορεύτηκε ο απόπλους.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το πλοίο αναχώρησε για το υπόλοπο του ταξιδιού του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσα εκατοστά βροχής μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητό σου
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ 4-2: Επιστροφή στις νίκες για τους «ροχιμπλάνκος»
- Κάλιαρι – Λάτσιο 0-0: Έμειναν πολύ πίσω οι Ρωμαίοι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]
- Το σύνθημα των παικτών του Ολυμπιακού μετά την ήττα στον τελικό – «Πάμε για το restart»
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν το νέο καθεστώς

