
Χίος: Απεργία πείνας και κινητοποιήσεις στον καταυλισμό στη Σούδα
Αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο με τους πρόσφυγες να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλισμού ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε συνδυασμό με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των προσφύγων. Ήδη, από νωρίς το πρωί, δεκάδες άτομα ξεκίνησαν απεργία πείνας.
Αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο με τους πρόσφυγες να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλισμού ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε συνδυασμό με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των προσφύγων.
Ήδη, από νωρίς το πρωί, δεκάδες άτομα ξεκίνησαν απεργία πείνας, με συνθήματα, όπως «είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα», ενώ προειδοποιούν και με κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης της Χίου.
Στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, εδώ και περίπου δέκα ημέρες, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο καταυλισμός της Σούδας από το πρωί της Δευτέρας έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του Λιμενικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού


