Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σεισμός 7,9 βαθμών ανοιχτά της Νέας Γουινέας, πέρασε ο κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός 7,9 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας, σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπουάλ. Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών αναζήτησαν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι -την οποία απέσυρε λίγες ώρες αργότερα, συνιστώντας ωστόσο επιφυλακή για μικρότερα κύματα.

Σεισμός 7,9 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας, σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπουάλ.

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών αναζήτησαν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι -την οποία απέσυρε λίγες ώρες αργότερα, συνιστώντας ωστόσο επιφυλακή για μικρότερα κύματα.

Αρχικά το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 8 βαθμών.

Το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση στην οποία αναφέρει ότι είναι πιθανή η εκδήλωση ενός ευρέως καταστροφικού τσουνάμι μετά τον σεισμό. Η προειδοποίηση αφορούσε όχι μόνο την Παπούα Νέα Γουϊνέα, αλλά και την Ινδονησία, τις Νήσους του Σολομώντα, και τα νησιά Πονπέι, Τσούουκ, Ναουρού, Κοσράι και Βανουάτου.

Δύο ώρες αργότερα, η υπηρεσία ανέφερε πως «βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η απειλή τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό έχει περάσει».

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 73 χιλιομέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024