Η… επιστροφή της Μαρίας Σαράποβα στους αγωνιστικούς χώρους, συνοδεύθηκε από ήττα! Ως γνωστόν, η Ρωσίδα τενίστρια τελεί υπό τιμωρία αποκλεισμού, λόγω της γνωστής ιστορίας ντόπινγκ και μέχρι τον Απρίλιο δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κάποια επίσημη διοργάνωση. Όμως προσκλήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο από την Ολυμπιονίκη του Ρίο Ντε Τζανέιρο Μόνικα Πούιγκ, ώστε να δώσουν ένα ματς για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Από τη μια μεριά λοιπόν, το νέο είδωλο των Πουερτορικανών, αφού η Πούιγκ είναι η μοναδική «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην ιστορία της χώρας, από την άλλη η πανέμορφη Ρωσίδα, από τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου κι έτσι μαζεύτηκαν περισσότεροι από 12.000 φίλαθλοι.

Η Πούιγκ επικράτησε με 2-1 και μετά το τέλος του αγώνα ευχαρίστησε τη Σαράποβα που δέχθηκε την πρόσκληση, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σπουδαία αθλήτρια κι έναν υπέροχο άνθρωπο. Και την κάλεσε να επισκεφτεί κι άλλες φορές στο μέλλον τη νωσιωτική χώρα της. Από τη δική της μεριά η Σαράποβα απάντησε:

«Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έπαιξα μπροστά σε φιλάθλους και η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ζεστή. Η εκδήλωση αυτή ήταν σημαντική αλλά ήταν και για τη Μόνικα, αφού αν δεν είχε πετύχει όλα αυτά που πέτυχε φέτος, κανείς από μας δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ».

Να σημειωθεί πως από τον περασμένο Ιανουάριο, που ισχύει η ποινή, μόνο μια φορά έχει εμφανιστεί σε αγώνα τένις η Σαράποβα και ήταν πάλι για φιλανθρωπικούς σκοπούς πριν από περίπου δύο μήνες, προσκεκλημένη του Έλτον Τζον στο Λας Βέγκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ