Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ, ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες

Τραμπ, ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ βελτιώθηκε μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο την 8η Νοεμβρίου, όμως παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με μέσο όρο πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τον οποίο υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics.

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ βελτιώθηκε μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο την 8η Νοεμβρίου, όμως παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics, περίπου το 50% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Ρεπουμπλικάνο έναντι του 45% που δηλώνει ότι είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του. Ανήμερα των εκλογών, το 58% των ψηφοφόρων υποστήριζε ότι έχει αρνητικά συναισθήματα προς τον μεγιστάνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υστερεί σε σχέση με τους δύο προκατόχους του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη: περισσότεροι από ένας στους τρεις Αμερικανούς διατυπώνουν φόβους ότι θα είναι ένας κακός πρόεδρος, έναντι ενός ποσοστού 7% για τον Μπάρακ Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2008 και ενός 14% για τον Τζορτζ Μπους τον Δεκέμβριο του 2000.

Το Ινστιτούτο Gallup, τα δεδομένα του οποίου χρονολογούνται από την εκλογή του Μπιλ Κλίντον το 1992, επισημαίνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ σπάει το ρεκόρ αντιδημοτικότητας, και μάλιστα με ευρεία διαφορά, του τρόπου με τον οποίο υλοποιεί την μετάβαση στον προεδρικό θώκο: το 48% των συμμετεχόντων επικρίνει τις ενέργειές του και το 48% τις επιδοκιμάζει.

Συγκριτικά, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών επιδοκίμαζαν την μετάβαση της εξουσίας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο τρίτα όπως την υλοποίησε ο Μπιλ Κλίντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024