Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίχνη εκρηκτικών σε σορούς θυμάτων του αεροσκάφους της EgyptAir

Ίχνη εκρηκτικών σε σορούς θυμάτων του αεροσκάφους της EgyptAir

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στις σορούς των θυμάτων του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον Μάιο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ερευνητές. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας είπε ότι θα ξεκινήσει επισήμως ποινική έρευνα για τη συντριβή του Airbus A320.

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στις σορούς των θυμάτων του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον Μάιο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ερευνητές.

Η αιγυπτιακή επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων διαβίβασε τα στοιχεία αυτά στην εισαγγελία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας είπε ότι θα ξεκινήσει επισήμως ποινική έρευνα για τη συντριβή του Airbus A320.

Η πτήση MS804 που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο χάθηκε στη Μεσόγειο στις 19 Μαΐου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και 66 επιβαίνοντες.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φόβοι ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Γάλλοι ερευνητές έχουν πει πως εντόπισαν ίχνη του εκρηκτικού υλικού TNT στα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά εμποδίστηκαν να ερευνήσουν περαιτέρω, σύμφωνα με ρεπορτάζ της παρισινής εφημερίδας Le Figaro.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

Σε ηχητικό από τoν αποτυπωτή συνομιλιών της πτήσης γίνεται λόγος για φωτιά που έχει ξεσπάσει στο αεροπλάνο λίγο πριν από τη συντριβή του και μια ανάλυση που είχε γίνει νωρίτερα από την καταγραφή των στοιχείων της πτήσης έδειξε ότι υπήρχε καπνός στην τουαλέτα και στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024