Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Το κοινωνικό κράτος όριο για τις οικονομικές σκοπιμότητες

Παυλόπουλος: Το κοινωνικό κράτος όριο για τις οικονομικές σκοπιμότητες

«Βρίσκομαι εδώ με τιμή και με συγκίνηση» δήλωσε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τα εγκαίνια του τρίτου "Σπιτιού των Παιδιών" που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του καρκίνου.

«Βρίσκομαι εδώ με τιμή και με συγκίνηση» δήλωσε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τα εγκαίνια του τρίτου «Σπιτιού των Παιδιών» που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του καρκίνου.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «φλόγα αλληλεγγύης για το παιδί που δίνει αγώνα για τη ζωή. Η Φλόγα διαμορφώνει την οικογενειακή ατμόσφαιρα» και συνεχάρη τη χορηγό του «Σπιτιού», Ελισσάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού για την πράξη της που φανερώνει την ουσία της αγάπης.

«Πολλές φορές το έχω τονίσει, και έχω παρεξηγηθεί γι αυτό, ότι καμιά οικονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θίξει το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου. Που δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρωπαϊκό κόσμημα, ευρωπαϊκή κατάκτηση.

»Η Ευρώπη μας –η μεγάλη μας οικογένεια- χωρίς την κοινωνική της, την ανθρωπιστική της, διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν θα είναι η ίδια ποτέ. Γι΄ αυτό πρέπει να αγωνισθούμε να ξαναβρεί τις Αξίες της. Γι΄αυτό, πρέπει σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, να υπάρχει ένα όριο που λέγεται Κοινωνικό Κράτος.

»Γιατί αν καταρρεύσει αυτό, καμία οικονομική επιτυχία δεν θα μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμή, χωρίς ένα Κοινωνικό Κράτος, που είναι κυρίως μέλημα του Κράτους.

»Και, βεβαίως, αυτή την στιγμή, μέσα στα ρήγματα που έχει υποστεί το Κράτος, υπάρχουν τόσοι άλλοι οι οποίοι αναπληρώνουν αυτό το κενό. Αλλά ως πότε; Όπως, ακριβώς, το είπατε, χρέος μας είναι να ανορθώσουμε το Κοινωνικό Κράτος, να το υπερασπισθούμε εδώ και στην Ευρώπη, γιατί δεν είμαστε ο μόνος Λαός που χειμάζεται. Είναι κοινή η προσπάθεια, την οποία πρέπει να καταβάλλουμε, για να γυρίσει η Ευρώπη μας στις ρίζες της, από εκεί που ξεκίνησε» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Φλόγας «σήμερα θέλουμε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που με εντιμότητα και προσωπική αυτοθυσία καλύπτουν τα κενά του συστήματος της δημόσιας υγείας. Θέλουμε να τιμήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού που κάνουν το παν και φροντίζουν τα παιδιά μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024