Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κίνα: Τα σχόλια του Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη με την Ταϊβάν

Το Πεκίνο προειδοποίησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι οποιαδήποτε απόπειρα να αμφισβητηθεί η πολιτική της «Μίας Κίνας» θα μπορούσε να επηρεάσει την ειρήνη στα Στενά της Ταϊβάν. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης προειδοποίησε, επίσης, ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Το Πεκίνο προειδοποίησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι οποιαδήποτε απόπειρα να αμφισβητηθεί η πολιτική της «Μίας Κίνας» θα μπορούσε να επηρεάσει την ειρήνη στα Στενά της Ταϊβάν.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης προειδοποίησε, επίσης, ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Η ΗΠΑ διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα αντί με τη νήσο της Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί ως αποσχισθείσα επαρχία.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει την πολιτική της «Μίας Κίνας», προκαλώντας την οργή του Πεκίνου. Ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε μιλήσει, μάλιστα, τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Κίνας.

Τη Δευτέρα, το Πεκίνο εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία» του για τα σχόλια του Τραμπ και ζήτησε να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία οι σχέσεις Κίνας – Ταϊβάν.

Εκπρόσωπος του κινεζικού Γραφείου Σχέσεων με την Ταϊβάν προειδοποίησε ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ θα έχουν σοβαρές συνέπειες.

«Η διατήρηση της αρχής της «Μίας Κίνας» είναι η πολιτική βάση των αναπτυσσόμενων σχέσεων Κίνας – ΗΠΑ και είναι ακρογωνιαίος λίθος της ειρήνης και της σταθερότητας στα Στενά της Ταϊβάν» σημείωσε ο Αν Φενγκσάν.

«Εάν υπάρχουν παρεμβάσεις σε αυτή τη βάση ή εάν αυτή πληγεί, τότε η υγιής, σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας – ΗΠΑ δεν μπορεί να ισχύει και η ειρήνη και η σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν θα επηρεαστεί σημαντικά» τόνισε ο κινέζος αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024