Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Στο όνομα της Ευρώπης κάνει θυσίες ο ελληνικός λαός

Τσίπρας: Στο όνομα της Ευρώπης κάνει θυσίες ο ελληνικός λαός

Στο όνομα της Ευρώπης ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες εδώ και επτά χρόνια, και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, από όπου εξήγγειλε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές 151 δημοτικών σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Όσα αποφασίζονται είναι «απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία τηρούμε» είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Στο όνομα της Ευρώπης ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες εδώ και επτά χρόνια, και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, από όπου εξήγγειλε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές 151 δημοτικών σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Είπε συγκεκριμένα ότι στις πλάτες η Ελλάδα σηκώνει όλο το προσφυγικό και πως στο όνομα της Ευρώπης οι Έλληνες βιώνουν επτά χρόνια σκληρής λιτότητας.

Δίνοντας απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σχολίασε το μεσημέρι ότι έχει ζητήσει να αξιολογηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, συνδέοντας αυτές με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όσα αποφασίζονται είναι «απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία τηρούμε από την πλευρά μας, και το ίδιο αφείλουν να κάνουν και οι εταίροι».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, για την οποία είπε ότι είναι «ΔΝΤ-πολίτευση, η φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα».

Δεν είναι παράλογο να ακούς τέτοια επιχειρήματα από τους πιο σκληρούς των δανειστών. Είναι όμως παράλογο να τα ακούς από την αντιπολίτευση, τη συμμαχία των προθύμων που επαναλαμβάνουν την ίδια κασέτα, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αύξηση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το κονδύλι ύψους 11,5 εκατ. ευρώ εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017.

Στόχος του προγράμματος είναι να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να δώσει στήριγμα σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το διαιτολόγιο θα καθοριστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ώστε να είναι ένα πλήρες γεύμα.

Νένα Σώκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024