Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη με το βλέμμα στη Γενεύη

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη με το βλέμμα στη Γενεύη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και στόχος είναι να καθοριστεί η γραμμή πλεύσης εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της Ασφάλειας και συγκεκριμένα των εγγυήσεων.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Η συνάντηση, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και στόχος είναι να καθοριστεί η γραμμή πλεύσης εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της Ασφάλειας και συγκεκριμένα των εγγυήσεων.

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση του Ν.Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τον «Φιλελεύθερο» να σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Κύπρου απέφυγε να αγγίξει την «καυτή πατάτα» που αφορά στη σύνθεση της Διάσκεψης της Γενεύης, δεδομένων των διαφορετικών θέσεων που εκφράζουν οι δύο πλευρές στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιλογή αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι εάν άνοιγε το θέμα αυτό, ενδεχομένως, κατά την εκτίμηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι συζητήσεις θα «κολλούσαν», δεν θα προχωρούσε η διαδικασία που, όπως καθορίζει ο οδικός χάρτης, οδηγεί σε πενταμερή.

Η μη συζήτηση του θέματος δεν σημαίνει και επίλυσή του, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Ν.Αναστασιάδης το ζήτημα αυτό θα κλείσει πριν τη Γενεύη. «Προσπαθήσαμε, προσπάθησα, τουλάχιστον, να αποφευχθεί μια ανάλογη συζήτηση η οποία δεν θα ήταν προς όφελος αυτού που επιδιώκουμε, δηλαδή τις κατά το δυνατόν μέγιστες συγκλίσεις στα εκκρεμούντα θέματα. Αυτό είναι θέμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πώς θα ενεργήσει, το ποιες επαφές ή προτάσεις ή επιδιώξεις έχει» ανέφερε ο Ν.Αναστασιάδης, εξηγώντας την επιλογή του.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε μία αξιολόγηση των συζητήσεων που είχαν οι δύο διαπραγματευτές και συζήτησαν ανοικτά θέματα και εκκρεμότητες.

«Κλείνουν εκκρεμότητες, υπάρχει όμως και διάσταση απόψεων στις διαπραγματεύσεις» τόνισε ο Ν.Αναστασιάδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024