Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαββατοκύριακο με πλούσιο πρόγραμμα ταινιών στην TV

Σαββατοκύριακο με πλούσιο πρόγραμμα ταινιών στην TV

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 13:20 – ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ – STAR Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σόν Χέιζ Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007. Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο […]

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12

13:20 ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ STAR
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σόν Χέιζ
Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ

Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007.
Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, διαφέρουν σε όλα.
Ο Κάρτερ, άνθρωπος χαμηλών τόνων, ανήκει στην εργατική τάξη, είναι αφροαμερικάνος, παντρεμένος εδώ και 46 χρόνια και δεν έχει κοιμηθεί με καμία άλλη εκτός από τη γυναίκα του. Ο Έντουαρτ είναι πλούσιος, λευκός, παντρεμένος και χωρισμένος τέσσερις φορές και… ιδιοκτήτης του εν λόγω νοσοκομείου. Πολλά χρόνια πριν, ο Κάρτερ, ως πρωτοετής φοιτητής, είχε φτιάξει μία λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, να δει και να ζήσει πριν πεθάνει, ακολουθώντας την προτροπή ενός καθηγητή φιλοσοφίας, που είχε στο κολέγιο.

Το γεγονός του θανάτου, που πλησιάζει, τον κάνει να δημιουργήσει μια νέα λίστα την οποία βλέπει ο Έντουαρτ και αποφασίζει να καλύψει τα έξοδα των επιθυμιών που είναι γραμμένες σε αυτήν: από ταξίδια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και το Σινικό Τείχος στην Κίνα, με μοτοσικλέτα μέχρι… sky-diving και αγώνες αυτοκινήτων στα οποία θα λάβουν μέρος και οι δύο! Προσθέτοντας και αφαιρώντας πράγματα από τη λίστα τους, αφού ανακαλύπτουν τη μαγεία και το μεγαλείο του κόσμου, προσεγγίζουν δύσκολα ερωτήματα, αλλά και ακόμα πιο δύσκολες απαντήσεις για τη ζωή…




21.00 – ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 – MEGA
(επαναλαμβάνεται την Κυριακή στις 15.00)
Ακούγονται: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Σίσσυ Χρηστίδου, Αντίνοος Αλμπάνης
Διάρκεια: 105 λεπτά

Animation, μεταγλωττισμένο αμερικανικής παραγωγής του 2012
Μπλε απροσδιόριστα πλάσματα σε δράση. Με γυρίσματα σε Παρίσι και Νέα Υόρκη, η ομάδα των μπλε ενώνεται για να σώσει την όμορφη και μοναδική γυναίκα της παρέας από τα δόντια του κακού.


21:00 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 2: Η ΑΠΟΨΥΞΗ – STAR
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια
Διάρκεια: 81′

Κινούμενα Σχέδια παραγωγής 2006
Πρόκειται για ένα ψηφιακά επεξεργασμένο καρτούν, με χρήση computer animation μέσω υπολογιστή. Είναι η πρώτη συνέχεια της σειράς ταινιών «Ice Age» και ακολούθησαν δύο ακόμα συνέχειες: «Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» το 2009 και «Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων», το 2012.
Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό…
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.




22:00 – «Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ» – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Δήμος Aβδελιώδης
Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Άγγελος Παντελαράς, Τάκης Αγόρης, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακρίας, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης
Διάρκεια: 178΄

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1999.

Μία εξαιρετική ηθογραφική ταινία εποχής με καταπληκτική φωτογραφία και γοητευτικούς χαρακτήρες. Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία ανάμεσά τους κρατικό βραβείο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και βραβείο FIPRESCI. Έλαβε επίσης τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ συμμετείχε και σε πολλά ακόμη διεθνή Φεστιβάλ.

Τέσσερις αγροφύλακες διορίζονται διαδοχικά τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο το διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δε δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας. Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί. Γρήγορα όμως ο αγρονόμος θα αναγκαστεί να αποσύρει τον αγροφύλακα, αφού αδυνατεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του και το ίδιο θα συμβεί και για τους τρεις διαδόχους του.
Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο την οποία υπηρετεί στο χωριό.




01:30 – ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Κόρτνεϊ Χαντ
Παίζουν: Μελίσα Λίο, Μίστι Άπχαμ, Τσάρλι ΜακΝτέρμοτ, Μάικλ Ο’ Κιφ.
Διάρκεια: 93΄

Δραματική περιπέτεια, παραγωγής ΗΠΑ 2008.
Η Ρέι Έντι, μια Αμερικανίδα που ζει στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, είναι έτοιμη να αγοράσει το σπίτι των ονείρων της για τη μικρή της οικογένεια. Όταν ο τζογαδόρος άντρας της τους παρατάει, παίρνοντας μαζί του όλες της τις οικονομίες, βρίσκεται μόνη με δύο ανήλικα παιδιά και χωρίς σεντ στην τσέπη της. Στην προσπάθειά της ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του άντρα της, συναντά, μάλλον ανορθόδοξα, τη Λίλα Λίτλγουλφ, ένα μοναχικό κορίτσι της φυλής των Μοχόκ, η οποία της προτείνει ένα σχέδιο για να βγάλει γρήγορα λεφτά…

Βραβεία / Υποψηφιότητες: Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2008.
Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σεναρίου και Α΄ γυναικείου ρόλου).

***ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ/ΠΡΕΜΙΕΡΑ***
20:00 – ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ – ΕΡΤ3
Δραματική οικογενειακή σειρά Ρωσικής παραγωγής Film&TV 2009 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια, βασισμένη στην κλασική ρωσική νουβέλα του Ντοστογιέφσκι. Σήμερα προβάλλεται το 1ο επεισόδιο σε επανάλειψη.
Διαβάστε αναλυτικά
.




ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12

21:00 – «VITUS» – ΕΡΤ2
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σκηνοθεσία: Φρέντι Μίρερ.
Παίζουν: Τέο Γκεοργκίου, Μπρούνο Γκαντζ, Γιούλικα Τζένκινς.
Διάρκεια: 118΄

Δράμα, παραγωγής Ελβετίας 2006.
Το «Vitus» είναι βραβευμένη κοινωνική ταινία για την καταπίεση των χαρισματικών παιδιών, όταν υποχρεώνονται σε πρόωρη ενηλικίωση.
Ο Vitus είναι ένα μικρό αγόρι που κυριολεκτικά μοιάζει σα να έπεσε από άλλο πλανήτη. Ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή λες και είναι νυχτερίδα, παίζει πιάνο σαν βιρτουόζος και μελετάει εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν από εκείνον να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διάσημος πιανίστας. Πιστεύουν ότι ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά του. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοφυής πιτσιρίκος, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμάει να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Ονειρεύεται να πετάξει και να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Τελικά, με μια δραματική τροπή, ο Vitus αποφασίζει να πάρει την ζωή κυριολεκτικά στα χέρια του. Μια κρυφή, δεύτερη ζωή ανοίγεται μπροστά του…
Βραβεία/Υποψηφιότητες
• Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2007.
• Βραβείο κοινού στο AFI Festival, 2006
• Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ρώμης, 2006.
• Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Σικάγο, 2006.
• Βραβείο σκηνοθεσίας στο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τσενάι – Ινδία, 2006.
• Βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας στα Swiss Film Awards, 2007.

21:00 – ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ALPHA
Σκηνοθεσία:
Νίκος Κουτελιδάκης
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας

Δραματική, ελληνική ταινία του 2011, βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη.
Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού.

Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό…
Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

22:30 – «ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ» – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Woody Allen
Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Τζακ Γουόρντεν, Τσαζ Παλμιντέρι, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι
Διάρκεια: 95’

Κωμωδία Αμερικανικής παραγωγής 1994
Στη Νέα Υόρκη του 1920, ο μάνατζερ ενός νεαρού ιδεαλιστή σεναριογράφου βρίσκει χορηγό για το καινούριο του θεατρικό έργο. Πρόκειται για έναν γκάνγκστερ τον Nick Valenti, ο οποίος θέτει ως όρο τη συμμετοχή στην παράσταση της ατάλαντης φιλενάδας του Olive. Τα πράγματα περιπλέκονται από τη στιγμή που στο θίασο δέχονται να συμμετάσχουν και δύο μεγάλα ονόματα του Broadway.
Διακρίσεις: 1995 – Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Νταϊάν Γουίστκαι 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα επίσης για την Νταϊάν Γουίστ.


23.15 – Ο ΘΡΥΛΛΟΣ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ – MEGA
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χέλγκελαντ
Παίζουν: Χιθ Λέτζερ, Ρούφους Σιούελ, Πολ Μπίτανι
Διάρκεια: 126 λεπτά

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2001.

Στην Αγγλία του 14ου αιώνα, όταν η μονομαχία ιπποτών με κοντάρια ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα αγωνίσματα, έμελλε να κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του και να διακριθεί ως ανίκητος ιππότης ο -ταπεινής καταγωγής, αλλάλύ γοητευτικός και ικανός – Γουίλιαμ Θάτσερ!


01:00 – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον
Παίζουν: Άλμπερτ Φίνει, Ζακλίν Μπισέ, Άντονι Άντριους
Διάρκεια: 109′

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1984.
Διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μάλκομ Λόουρι κι ένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα που έχουν γραφτεί παγκοσμίως. Με κεντρικό ήρωα έναν αλκοολικό Βρετανό πρόξενο στο Μεξικό του ΄40, το έργο ακολουθεί «από κοντά» και περιγράφει λεπτό προς λεπτό την τελευταία ημέρα του ήρωα και την κατρακύλα του στη μοναξιά και το θάνατο, υπό την καταστροφική συνοδεία του αλκοολούχου ποτού μεσκάλ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024