Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Ακούμε ακόμη και για μαζικές επί τόπου εκτελέσεις αμάχων στο Χαλέπι

ΟΗΕ: Ακούμε ακόμη και για μαζικές επί τόπου εκτελέσεις αμάχων στο Χαλέπι

Για πλήρη κατάρρευση κάθε έννοιας ανθρωπισμού μιλά ο ΟΗΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Χαλέπι, λέγοντας πως οι αναφορές που φτάνουν μιλούν για καθεστωτικές δυνάμεις που εκτελούν ομαδικά αμάχους επί τόπου. Η Γαλλία καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν άμεσα, βλέποντας «συστηματική εκδίκηση και τρομοκρατία» από τις δυνάμεις του Άσαντ. Σε επαφή για το Χαλέπι η Τουρκία με τη Ρωσία καθώς η πόλη περνά εξ ολοκλήρου στον έλεγχο των καθεστωτικών δυνάμεων.

Για πλήρη κατάρρευση κάθε έννοιας ανθρωπισμού μιλά ο ΟΗΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Χαλέπι, λέγοντας πως οι αναφορές που φτάνουν μιλούν για καθεστωτικές δυνάμεις που εκτελούν ομαδικά αμάχους επί τόπου.

Η Γαλλία καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν άμεσα, βλέποντας «συστηματική εκδίκηση και τρομοκρατία» από τις δυνάμεις του Άσαντ. Σε επαφή για το Χαλέπι η Τουρκία με τη Ρωσία καθώς η πόλη περνά εξ ολοκλήρου στον έλεγχο των καθεστωτικών δυνάμεων.

Από το πρωί της Τρίτης, οπότε και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Συρίας φαίνεται να περνά εξ ολοκλήρου ξανά υπό τον έλεγχο του Άσαντ, έχουν αρχίσει να διαδίδονται αναφορές για βιαιοπραγίες που ξεπερνούν ακόμη και τα αιματηρά δεδομένα του συριακού εμφυλίου.

Η υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Στη Γενεύη μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης για εικόνα «πλήρους ανθρωπιστικής κατάρρευσης», όπως είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ρούμπερτ Κόλβιλ.

Ο ΟΗΕ υπογράμμισε πως «η συριακή κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει το δικαίωμα στη ζωή όλων των αμάχων και όλων των μαχητών που παραδίδονται, κατεβάζουν τα όπλα ή έχουν τεθεί αλλιώς εκτός μάχης».

Μετά τις αναφορές που λαμβάνει από το Χαλέπι, η υπηρεσία ανέφερε πως «γεμίζει με τα χειρότερα προαισθήματα για όσους μένουν στην πολιορκημένη γωνιά του Χαλεπίου που έχει γίνει κόλαση».

«Ξεχωριστές πηγές αναφέρουν εκτελέσεις από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι» είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ. Σε αυτές, τόνισε, συμπεριλαμβάνονται αναφορές για επί τόπου εκτελέσεις 82 αμάχουν σε τέσσερα διαφορετικά του Χαλεπίου, μεταξύ τους 11 γυναίκες και 13 παιδιά -και υπογράμμισε πως μπορεί να πρόκειται για «πολύ περισσότερους».

«Οι αναφορές που μας έρχονται μιλούν για ανθρώπους που τους πυροβολούν ενώ προσπαθούν να διαφύγουν και ενώ βρίσκονται ακόμη μέσα στα σπίτια τους» τόνισε ο Κόλβιλ.

Σε δράση καλεί η Γαλλία, επικρίνοντας επίσης και τη Ρωσία. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό μίλησε για λογική συστηματικής εκδικήσης και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς της.

«Οι υποστηρικτές του καθεστώτος, ξεκινώντας από τη Ρωσία, δεν μπορούν να επιτρέψουν αυτή τη λογική εκδίκησης και τρομοκρατίας χωρίς να αναλάβουν το ρίσκο να καταστούν συνεργοί» τόνισε ο γάλλος ΥΠΕΞ.

«Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιήσουν χωρίς καθυστέρηση όλους τους μηχανισμούς για να αποκατασταθεί η αλήθεια οτυ τι συμβαίνει στο Χαλέπι ώστε να μην αφήσει η διεθνής κοινότητα ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα».

Από την πλευρά της, η Τουρκία ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για διάνοιξη διαδρόμου διαφυγής αμάχων και αντικαθεστωτικών από τα τελευταία πολιορκημένα σημεία του Χαλεπίου.

Τούρκος αξιωματούχος που επικαλείται ανώνυμα το Reuters μίλησε για επαφές Άγκυρας και Μόσχας, λέγοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει ακόμη πρόοδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματούχοι των δύο πλευρών θα συναντηθούν και την Τετάρτη στην Τουρκία ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024