Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της σε όσα της καταλόγισε η Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, η μειοψηφία των πέντε μελών του ΔΣ της ΕΔΕ και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η εξαιρετική επιτυχία της προχθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που συσπείρωσε για πρώτη φορά όλο το δικαστικό σώμα, δεν άρεσε σε ορισμένους που βρήκαν και πάλι αφορμές να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους».

Ακόμη, αναφέρει η ΕΔΕ, «η δημιουργία τεχνητής έντασης και πόλωσης του κλίματος στη Δικαιοσύνη έχει γίνει κύρια επιδίωξη ορισμένων «συναδέλφων». Οι απαντήσεις μας στις προκλήσεις τους γίνονται για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην δημιουργούνται συγχύσεις».

Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι προτεραιότητά της είναι «η τήρηση του Συντάγματος, η ενότητα της Ένωσής μας και η διατήρηση της αξιοπρέπειας του δικαστικού σώματος και γι’ αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ