Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δύο μικρά κορίτσια, ηλικίας 7 – 8 ετών, ήταν οι καμικάζι που χρησιμοποιήθηκαν σε βομβιστική επίθεση σε αγορά, στη Βορειοανατολική Νιγηρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 18. Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις κάνει συνήθως η Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης Μαϊντουγκούρι, τα κορίτσια πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα σε ώρα αιχμής. Στην αγορά είχαν φθάσει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα με ποδήλατο, υποστηρίζει μέλος της πολιτοφυλακής της Μαϊντουγκούρι.

«Κατέβηκαν από το ποδήλατο και πέρασαν από μπροστά μου χωρίς ίχνος συναισθήματος», επισήμανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσθέτοντας ότι επιχείρησε να τους μιλήσει, αλλά δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση. «Νόμιζα ότι έψαχναν την μητέρα τους».

Τους τελευταίους μήνες ο Στρατός της Νιγηρίας έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος έναντι της Μπόκο Χαράμ, η οποία ωστόσο συνεχίζει την τρομοκρατικής της δράση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ