Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νιγηρία: Δύο μικρά κορίτσια-καμικάζι σε βομβιστική επίθεση

Νιγηρία: Δύο μικρά κορίτσια-καμικάζι σε βομβιστική επίθεση

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δύο μικρά κορίτσια, ηλικίας 7 - 8 ετών, ήταν οι καμικάζι που χρησιμοποιήθηκαν σε βομβιστική επίθεση σε αγορά, στη Βορειοανατολική Νιγηρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 18. Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις κάνει συνήθως η Μπόκο Χαράμ.

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δύο μικρά κορίτσια, ηλικίας 7 – 8 ετών, ήταν οι καμικάζι που χρησιμοποιήθηκαν σε βομβιστική επίθεση σε αγορά, στη Βορειοανατολική Νιγηρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 18. Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις κάνει συνήθως η Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης Μαϊντουγκούρι, τα κορίτσια πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα σε ώρα αιχμής. Στην αγορά είχαν φθάσει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα με ποδήλατο, υποστηρίζει μέλος της πολιτοφυλακής της Μαϊντουγκούρι.

«Κατέβηκαν από το ποδήλατο και πέρασαν από μπροστά μου χωρίς ίχνος συναισθήματος», επισήμανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσθέτοντας ότι επιχείρησε να τους μιλήσει, αλλά δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση. «Νόμιζα ότι έψαχναν την μητέρα τους».

Τους τελευταίους μήνες ο Στρατός της Νιγηρίας έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος έναντι της Μπόκο Χαράμ, η οποία ωστόσο συνεχίζει την τρομοκρατικής της δράση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024