Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ προσέγγισης της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπέρ προσέγγισης της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Όπως υποστηρίζει, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας».

Υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως υποστηρίζει, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής, τόνισε: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη».

Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί δεδομένο ότι η ΧΑ θα δεχθεί να ενταχθεί στους «δημοκρατικούς θεσμούς», ή ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα έχουν τα πολιτικά κόμματα έναντί της.

Στη συνέχεια, βασιζόμενος σε αυτόν το συλλογισμό, προχωρά ένα βήμα πάρα κάτω, παρουσιάζοντας την «ένταξη της ΧΑ στους δημοκρατικούς θεσμούς» ως προαπαιτούμενο για την προσέγγιση της από το πολιτικό σύστημα, δηλαδή για παράδειγμα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.

Σε ανάρτηση στο twitter, έκανε λόγο για ντροπιαστική δήλωση και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Παρασκευόπουλος θα αποπεμφθεί ή θα παραμείνει για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024