Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β.Λεβέντης: Όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή

Β.Λεβέντης: Όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή

Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή, είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή, είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε, αναφερόμενος στο «χριστουγεννιάτικο δώρο» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ότι η κυβέρνηση ξεκινά σύγκρουση με την Ευρώπη και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως θυμήθηκε «τον παλιό του εαυτό, εκείνον της δραχμής».

«Σας κατακρίνω ότι δεν συνεννοηθήκατε. Γιατί διαλέγετε δρόμους σύγκρουσης, οι ξένοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε μία μεγάλη επένδυση στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Η ΝΔ λέει ότι θα τα κάνει όλα τέλεια, αλλά δεν είναι νέο κόμμα, μέχρι πριν από δύο χρόνια κυβερνούσε. Γιατί δεν τα έκανε τότε; Είναι πιο έξυπνος ο Μητσοτάκης από το Σαμαρά; Δεν νομίζω. Με το ίδιο υλικό και την ίδια νοοτροπία υπόσχονται να τα αλλάξουν όλα».

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι έχει ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ενημερώσουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμυνα της χώρας εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, εδώ και οκτώ ημέρες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Άμυνα και κατόπιν της απάντησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απευθύνθηκε με επιστολή του στον κ. Τσίπρα, ωστόσο, όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί, «είχε σοβαρότερες δουλειές… να πάει στην Κούβα… και από εδώ και από εκεί…».

Ο κ. Λεβέντης πάντως, στάθηκε κριτικός απέναντι στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να απαντά με τέτοια συχνότητα στις τουρκικές προκλήσεις αναφέροντας: «Στο τέλος θα χάσει το κύρος του» κι «αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε θερμό επεισόδιο….».

«Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι των τρελών» σημείωσε.

Ο κ. Λεβέντης πρότεινε να δώσουν οι βουλευτές «τρεις μισθούς για την πατρίδα», να μειωθούν κατά 200 ευρώ οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, να περικοπούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις και να καταργηθούν οι 80.00 συντάξεις των πλουσίων.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι δεν υπήρξε κανένα όφελος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα για το χρέος παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής, «αφού δεν ήρθε ως τώρα, θα έρθει τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης;», και προειδοποίησε ότι «εάν δεν λάβουμε μέτρα, οι Έλληνες θα πάμε σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024