Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών η γραπτή κυβερνητική δέσμευση που ζητά η ΠΝΟ

Στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών η γραπτή κυβερνητική δέσμευση που ζητά η ΠΝΟ

Να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο κάλεσε την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τον Π. Κουρουμπλή, με βάση και τη γραπτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα των ναυτεργατών για συνέχιση της απεργίας. Ο υπουργός μίλησε για ακατανόητη εμμονή τους και εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση τους, καθώς «ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους». Νέα συνάντηση υπουργού-ΠΝΟ, εν αναμονή αποφάσεων των ναυτικών.

Να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου των ναυτεργατών κάλεσε την Παρασκευή την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Η ανακοίνωση για τη φορολόγηση των ναυτεργατών αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη (σημερινή) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία «Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών», υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας άλλη μία συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό. Πλέον αναμένεται να συνεδριάσουν οι ναυτεργάτες, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά και τη γραπτή κυβερνητική δέσμευση για το φορολογικό.

Την ίδια ώρα, ακατανόητη εμμονή στην απεργία, έως και τις 06.00 της Κυριακής, καταλόγισε το πρωί στην ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει καταλλαγή. Εγώ δεν διέκοψα τον διάλογο, τους καλώ και δεν έρχονται, αποφεύγουν να έρθουν. Όταν λύνω το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν την απεργία… Έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και καλά κάνουν, αλλά στο τέλος θα βάζουν κάθε μέρα και ένα επιχείρημα για να συνεχίσουν την απεργία» είπε στον Αlpha 989 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Τέσσερις υπουργοί έχουν διαβεβαιώσει για το φορολογικό, τί άλλο να κάνουμε; Από τη στιγμή που έχει εκλείψει κάθε έννοια της φορολόγησης, δεν μπορούν να ‘βασανίζουν’ τα νησιά, ιδίως αυτά που δεν έχουν καν αεροπορική γραμμή» είπε ο υπουργός κ. Κουρουμπλής.

Μιλώντας και στον ΑΝΤ1, εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση των ναυτεργατών, καθώς «ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους».

Στο μεταξύ, στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού, αλλά και στη διακίνηση εμπορευμάτων, αναφέρεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), εξαιτίας της «πρωτοφανούς» σε διάρκεια απεργίας της ΠΝΟ και των πληρωμάτων των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να διακόψει άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποκαθιστώντας την ομαλότητα στα ελληνικά νησιά και μιλά για «καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024