
Δεν αναστέλλουν την απεργία οι ναυτεργάτες
Συνεχίζεται κανονικά η απεργία που έχει εξαγγείλει έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου η ΠΝΟ, εντείνοντας την αγωνία των κατοίκων της νησιωτικής χώρας, αλλά και τα προβλήματα στη διακίνηση αγαθών. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), «η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα δίκαια αιτήματα του ναυτεργατικού κόσμου, προσφεύγει στο ψέμα και τον αποπροσανατολισμό, κοροϊδεύει, εξαπατά και εμπαίζει τον ναυτεργατικό κόσμο».
Συνεχίζεται κανονικά η απεργία που έχει εξαγγείλει έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου η ΠΝΟ, εντείνοντας την αγωνία των κατοίκων της νησιωτικής χώρας, αλλά και τα προβλήματα στη διακίνηση αγαθών.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ένα από τα 13 σωματεία-μέλη της ΠΝΟ, «η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα δίκαια αιτήματα του ναυτεργατικού κόσμου, προσφεύγει στο ψέμα, τον αποπροσανατολισμό, σχεδιάζει, οργανώνει και επιχειρεί απροκάλυπτα την απεργοσπασία, σε συμμαχία με ναυτιλιακές εταιρίες, όπως έγινε με τον όμιλο Grimaldi, απειλεί και εκβιάζει, όποια ναυτιλιακή εταιρεία δεν συνεργαστεί στο σπάσιμο της απεργίας είναι ύποπτη, ενεργοποιεί μέσα από το ελεγχόμενο σύστημα ΜΜΕ τον κοινωνικό αυτοματισμό, συνεχίζει την πιο αντιδραστική μεθοδολογία των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, στοχοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ως “υπεύθυνες” για την εθνική οικονομία, τα προβλήματα στα νησιά, ενισχύει και ενθαρρύνει την αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της κοινωνίας να πυροβολούν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων».
Η ΠΕΝΕΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο τη δική της ευθύνη για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ναυσιπλοϊα και χαρακτηρίζει συκοφαντία ότι «δήθεν» λύθηκαν τα προβλήματα των ναυτεργατών για το φορολογικό.
Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι «είναι ανεύθυνη, αναξιόπιστη, επικίνδυνη, κοροϊδεύει, εξαπατά και εμπαίζει τον ναυτεργατικό μας κόσμο» υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ που ζητά από την κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους.
Νωρίτερα, χωρίς αποτέλεσμα είχε ολοκληρωθεί η νέα συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με την ΠΝΟ.
Με τον υπουργό συναντήθηκε την Παρασκευή και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία ζήτησε την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4256/2014 για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας.
Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, το ζήτημα αυτό καθίσταται κάθε ώρα που περνά όλο και πιο πιεστικό, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα στους παραγωγούς και εμπόρους των νησιών, που, ιδίως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, διακινούν προς πώληση ευπαθή προϊόντα που παράγονται στα νησιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αγορές: Τι αποτυπώνει η απότομη άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα – Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος
- Euroleague: «Οι X-Factors που θα κρίνουν το Final Four της Αθήνας»
- Ιράν: «Οριακή» η κατάσταση, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι συνομιλίες
- Φρίντα Κάλο: «Beyond the Icon Immersive Athens» στον Ελληνικό Κόσμο
- Αποδράσεις στο Αιγαίο με τη Blue Star Ferries: Όταν κάθε διαδρομή γίνεται η ομορφότερη ανάμνηση
- ΠΑΣΟΚ: Οι διαρροές για τις υποκλοπές, ο φάκελος Ανδρουλάκη και τα αναπάντητα ερωτήματα

