Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για τον μποναμά Τσίπρα

Ρέγκλινγκ: Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για τον μποναμά Τσίπρα

Την «αλλεργία» των θεσμών σε αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχουν πάρει τη σφραγίδα των θεσμών επιβεβαιώνει, μετά το Βερολίνο, ο επικεφαλής του ESM, Κλ.Ρέγκλινγκ, ο οποίος τονίζοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για την καταβολή επιπλέον σύνταξης, αφήνει αιχμές ότι ίσως αυτό υπονομεύει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. «Δημιουργείται αριθμός ερωτημάτων» σημειώνει. Πιο ήπια ήταν πάντως η στάση της Κομισιόν.

Την «αλλεργία» των θεσμών σε αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχουν προηγούμενα πάρει τη σφραγίδα των θεσμών επιβεβαιώνει, μετά το Βερολίνο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τονίζοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για την καταβολή επιπλέον σύνταξης, αφήνει αιχμές ότι ίσως αυτό υπονομεύει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. «Δημιουργείται αριθμός ερωτημάτων» σημειώνει. Πιο ήπια ήταν πάντως η στάση της Κομισιόν.

Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές της χώρας αναφορικά με τα σχέδια της Ελλάδας για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΣΜ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024