Η Κομισιόν δεν φοβάται ιταλική τραπεζική κρίση
Η Ευρώπη δεν φοβάται τραπεζική κρίση στην Ιταλία, τονίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας πως, ασχέτως του πολιτικού κλίματος, τα δεδομένα στον τραπεζικό τομέα δεν έχουν αλλάξει και ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό πεδίο.
Η Ευρώπη δεν φοβάται τραπεζική κρίση στην Ιταλία, τονίζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας πως, ασχέτως του πολιτικού κλίματος, τα δεδομένα στον τραπεζικό τομέα δεν έχουν αλλάξει και ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό πεδίο.
«Οχι, όχι, δεν φοβόμαστε τραπεζική κρίση» στην Ιταλία μετά τη παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, είπε ο Μοσκοβισί την Πέμπτη.
Οι εξελίξεις έχουν προστεθεί στην υπόθεση της αντιμετώπισης των αδύναμων σημείων του ιταλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, με πρώτη την Monte dei Paschi.
«Υπάρχει βέβαια μία πολιτική κρίση στη χώρα, αλλά και ταυτόχρονα μία συνέχεια, υπάρχει ένα κόμμα που έχει την πλειοψηφία στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, ένας άνθρωπος, ο Ματέο Ρέντσι, που διατηρεί την εξουσία και διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις» είπε ο Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Sénat και στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sud Radio.
Ο επίτροπος σημείωσε πως ο ιταλός πρόεδρος θα έχει διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνέχεια του Κράτους, της ευθύνης» είπε.
«Σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες, θέμα για το οποίο υπάρχουν συζητήσεις με ποικίλους θεσμούς, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα προβλήματα δεν έχουν αλλάξει από την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουν επιδεινωθεί ή αυξηθεί», είπε.
«Στην Ευρώπη έχουμε τη δυνατότητα να διαχειρισθούμε όλα τα τραπεζικά προβλήματα», διαβεβαίωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
- Νάπολι – Λέτσε 2-1: Τρίποντο με ανατροπή για τους Παρτενοπέι
- Νησί Χαργκ: Οι ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρο την καρδιά της οικονομίας του Ιράν – Πώς θα επηρεάσει αυτό τον πόλεμο;
- Άρσεναλ – Έβερτον 2-0: Νίκη τίτλου στις καθυστερήσεις για τους «κανονιέρηδες», έγραψε Ιστορία ο 16χρονος Ντάουμαν
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε
- ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Βολική ισοπαλία για τους γηπεδούχους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442