
Συνάντηση με τον ιταλό πρόεδρο είχε ο Ρέντσι μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα
Στο Κυρηνάλιο μετέβη ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μετά την απόρριψη από τους Ιταλούς των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα υποβάλει την παραίτησή του. Ο Ρέντσι είχε ανεπίσημη συνάντηση μιας ώρας με τον ιταλό πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος σε μία πρώτη ανακοίνωση φαίνεται να μην τάσσεται υπέρ της κήρυξης πρόωρων εκλογών.
Στο Κυρηνάλιο μετέβη ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μετά την απόρριψη από τους Ιταλούς των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα υποβάλει την παραίτησή του. Ο Ρέντσι είχε ανεπίσημη συνάντηση μιας ώρας με τον ιταλό πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος σε μία πρώτη ανακοίνωση φαίνεται να μην τάσσεται υπέρ της κήρυξης πρόωρων εκλογών.
Στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.
Στη συνέχεια, ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θα μεταβεί ξανά στο Κυρηνάλιο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, για την επίσημη υποβολή της παραίτησής του.
Διαβάστε επίσης
- Ρέντσι: Έχασα, αναλαμβάνω την ευθύνη, παραιτούμαι
- Ηχηρό «Nο» των Ιταλών, βαριά ήττα για τον Ρέντσι
- Ιταλική καταιγίδα, οι Γκριλίνι φαντάζονται κυβέρνηση και η Λέγκα ζητά εκλογές
- E ora? Τα σενάρια για την Ιταλία μετά την παραίτηση Ρέντσι
Σε σύντομη γραπτή δήλωσή του, ο ιταλός πρόεδρος υπογραμμίζει: «Υπάρχουν γεγονότα και δεσμεύσεις και οι θεσμοί πρέπει να εγγυηθούν τον σεβασμό τους, προσφέροντας απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων».
Σε πρώτη ανάγνωση, η δήλωση αυτή φαίνεται πως δείχνει ότι ο ιταλός πρόεδρος δεν προσανατολίζεται στην άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανάμεσα στους επικρατέστερους για τη διαδοχή είναι ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο οποίος δεν είναι παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εκείνο του προέδρου της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο και του υπουργού Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντέλριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
- Καιρός: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ» – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Ο Pac-Man έγινε 46 ετών – Η ιστορία του δημοφιλούς videogame



